ОУ “Валери Петров“ участва в състезанието „Spelling Bee” 2021

ОУ “Валери Петров“ вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език „Spelling Bee”.

Гергана Савчева от 7.б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.2021г. в ОУ “Валери Петров“, гр. Плевен. В състезанието участваха 13 ученици от 6. и 7. клас. Първата част на състезанието се проведе в 10 кръга, докато останаха двамата участници. Те се бориха в 6 кръга за първото място. Гергана Савчева спелува правилно думата flood и победи Ивет Генкова, от 6.в клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.


  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

 Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Search