На 7 май за втора поредна година в ОУ “Валери Петров” се проведе Ден на английския език / English Language Day/. В празника  участваха  ученици от  първи  до седми клас. Водещи на тържеството бяха Мария Петрова и Александър Кирпиев.

     Василена Йотова, Ева, Елица и Емили от V А  клас и Ивет, Александра, Гергана, Искрен, Иван и Емил  от V Б клас разказаха на английски език на децата защо е важно да се изучава този език.  След това първокласниците  казаха "вълшебно  заклинание" на английски език, а Дария и Цветомир от IIIБ клас, Кристияна и Петър от IIIВ клас рецитираха на английски стихчета за сезоните. Марина Йорданова  от VА клас изпълни стихотворението "Приятели".

     Празникът на английския език предизвика много емоции сред присъстващите, защото в него децата показаха не само познанията си по чуждия език, но и своите музикални и танцови умения. Учениците от  IIБ клас пяха и танцуваха на песента "Джунглата", Никол Николова и Виктория Цонкова от IIIА клас  изпълниха песента "Алилуя" , а Деница Петкова, Славея Петкова и Евелина Евелинова от същия клас  - танца Agadoo. Модерен танц представиха Натали, Мартия, Василена Цветанова, Деана, Виктория и Катерина от VА клас, а Исабел, Ивайла от VI и Александра, Ирена от VII клас танцуваха самба.

     Тържеството завърши с прекрасно изпълнение на Елизабет Захариева от VIВ клас, лауреат в международни конкурси за поп музика.

        видео

     На 22 март в ОУ " Валери Петров" за поредна година бе отбелязан Световният ден на водата. Програмата започна с открит бинарен  урок по предметите „Човекът и природата“ и „География“ , проведен от г-жа Стела Кузманова и г-жа Емилия Цонева с учениците от V и  VI клас. По време на урока учениците активно се включиха в лабораторните демонстрации и показаха своите познания за кръговрата на водата и начините за нейното пестене.

     Много емоции предизвика сред малките гости на открития урок -  първокласниците, "Щурата лаборатория".  В нея Знайко и Всезнайко демонстрираха забавни и интересни опити, свързани със свойствата на водата. Чрез атрактивното „научно шоу“, както и чрез приказката "Хитроумното магаре" децата научиха от по- големите ученици кои са основните свойства на водата.

    Отбелязването на Световния ден на водата продължи във фоайето на училището. Там бе подреден "Воден кът" от макети и проекти на учениците от петите и шестите класове, чрез които те отправиха посланията си за опазване на водата на нашата планета. Учениците от шестите класове раздадоха брошури и листовки с правилата за пестене на водата, изработени от тях. Празникът завърши с " танц-ревю" с чадъри на момичетата от петите класове, чиято идея също бе свързана с опазването на водата.

    Чрез всички свои изяви в Световния ден на водата учениците от ОУ “Валери Петров“ напомниха, че питейната вода е жизненоважна за здравето на хората, но количеството и на планетата ни е ограничено и затова тя трябва да се използва разумно. 

    На 9.03.2019 г. се проведе състезание за ученици от III и IV клас по български език и литература „Аз съм българче“. Състезанието беше организирано от Съюза на математиците в България - секция Плевен.

    Учениците от ОУ „Валери Петров“ Христо Пламенов Инков – III “В“ клас и Даная Тонева Панкова – IV “А“ клас показаха отлични познания и завоюваха двете първи места в своите възрастови групи, а Валентин Димитров Петрунов – III “В“ клас, Дария Мартинова Маркова – III “Б“ клас и Кристиян Илиянов Димитров – IV “В“ клас се класираха на почетните втори места.

 

https://infopleven.com

Search