По Национална програма „Заедно в грижата за ученика”,  модул „Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с  детски учители и с учители по учебни предмети от прогимназиалния етап“ се проведоха съвместни уроци ІVа клас с ръководител Мариана Кулева и V клас с ръководител Стела Кузманова от ОУ “Валери Петров“. Чрез екипната работа на учителите от двата етапа на обучение се подпомагат учениците да осъществят прехода плавно и без стрес.  Приложен е  моделът на обърнатата класна стая. Чрез прилагането на този модел се стимулира самостоятелността и прилагането на индивидуални стилове на учене, създават се възможности за водене на дискусии, провеждане на експерименти, упражняване и обсъждане на наученото, прилагане на индивидуален подход в обучението, фокусиране върху разбирането и използване на наученото за решаване на практически задачи.

   

 
Здравословно
хранене (презентация) 
Здравословно
хранене (презентация)  
Здравословно
хранене (презентация)  
Здравословно
хранене (презентация) 
Вируси
(презентация)

 
Защо да хапвам
плод, мляко и мед?
(презентация) 

 

 
Аз живея
здравословно (видео)
Защо трябва
да спортуваме? (видео) 
 
Здравословно
хранене (видео)   
 

 

 

 

       

        И тази година за осемнадесети път се проведе поредният общински конкурс за детско творчество на тема: „МОЕТО КОЛЕДНО ПОСЛАНИЕ”. Извънредната обстановка не успя да спре творческия порив у талантливите плевенски деца. При засилени мерки за сигурност отличените майстори на словото и художници  получиха своите грамоти и коледни изненади в Центъра за работа с деца.  

      Учениците от ОУ „Валери Петров“ ни доставиха порция коледна радост, заемайки призови места и в трите  раздела на конкурса – за детска рисунка, литературно творчество и коледна картичка. За пореден път децата ни доказаха, че учат, творят и успяват.

       Най-малкият победител е от 4.А клас. Георги Георгиев зае достойното 1. място в категория „Литературно творчество” със своя разказ „Коледно настроение”. Негов ръководител е Мариана Кулева.

      Никол Любомирова, ученичка от 5.Г клас, бе отличена в своята възрастова група в раздел „Детска рисунка“. Поздравления и за Ния Пътева, ученичка от 5.Г клас,  и за Ралица Митева, ученичка от 6.А клас. Техните коледни послания (рисунки)  плениха журито и те бяха наградени в категория „Детска рисунка“. Теодор Терзиев, ученик от 5.Б клас,  получи награда за своята творба в раздел „Коледна картичка“. Ръководител на талантливите млади художници е Иван Недялков.

      Най-ценният подарък е този, който сами сме изработили. Със своите творби нашите ученици за поредна година ни подариха радост, коледно очакване и рождественска топлина. Нека пожеланията им за здраве,  мир, любов и хармония се сбъднат през идната година!

        Весели празници!

Previous Next

   В навечерието на светлия 1 ноември – Ден на народните будители, петокласниците от ОУ „Валери Петров” посветиха един литературен час на достойните българи. Децата разговаряха на тема: „Възрожденските герои и героите на нашето време – българските будители”. С желание учениците от петите класове подготвиха разнообразни инициативи -  рецитали, презентации, с които запознаха съучениците си с делото на свои любими будители.

    Младите българи споделиха своите мисли за нашите възрожденци, съпоставиха ги със съвременниците си и откриха пробуждащата искра във всяко едно време, защото, докато има свобода, ще има стремеж и надежда. Докато има българи, посветили живота си на духовното израстване на нацията, съхраняващи историята ни, бранещи достойнствата на езика български, ще я има и будна България.

    Учениците стигнаха до извода, че делото на будителите е посветено на идните поколения. Достойните ни сънародници завещават на младите хора  да  пазят и почитат родния си език, да се гордеят със славното си минало, да се борят за благоденствието на рода си и да обичат родината си.

   Децата от 4.А  клас също отдадоха почит на българските будители, като уважиха творчеството на великия български писател Елин Пелин. Талантливата Яна Хинкова представи приказката „Големи лъжи” чрез куклен театър.

     Поклон пред българските будители! Нека не гасне в националната памет жаравата от образите на творци и крепители на българската вселена!

      Честит празник, учители –будители!

 

 

 

          „Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!”

                                                                                                                                                    Васил Друмев

 

      В седмицата преди Деня на народните будители учениците от I „в”, II „в’ и III „а” клас  изработиха проекти по темата. Припомниха си кои са народните будители, представиха делото на книжовниците, просветителите, на борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Учениците разискваха въпроса „Какво означава да бъдеш будител в настоящето?”. Стигнаха до извода, че будител може да бъде всеки човек, който с примера си ни вдъхновява, носи духа на българщината в себе си, прави ни по-добри.

  

©2021 ОУ •Валери Петров•. Всички права запазени.

Search