С рисунки, колажи и думи на благодарност към майки, работещи в сферата на здравеопазването, учениците от 2“в“ клас отбелязват празника.

           Децата дават съвети за правилното хранене и здравословен начин на живот.

           Днес изказваме признателност към труда на лекарите и всички медицински специалисти.


          Седмокласничката Преслава Кръстева от ОУ „Валери Петров” – Плевен, е тазгодишният носител на Голямата награда от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението”, организиран по повод Националния празник на България от Община Плевен и Регионалния военноисторически музей. Поощрителна награда от конкурса получиха Елица Митева от VІ а клас и Елена Арсова от VІ б  клас. И трите момичета са ученички на Иван Недялков, преподавател по изобразително изкуство в училището. С грамота за проявено художествено виждане и оригинално пресъздаване на идеята на конкурса бе отличен и Владислав Николов от ІІІ а клас с класен ръководител Мариана Кулева.

            С творбите си възпитаниците на ОУ „Валери Петров”  за пореден път показаха на дело не само своя талант, но и своето родолюбие.

            Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. То се организира вече 10 години в България от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британския съвет и Министерство на образованието и науката.

            На 29.02.2020г. в ОУ "Валери Петров", гр. Плевен се проведе училищният кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език  Spelling bee. Журито бе в състав Надежда Тинкова - учител по английски език и координатор на състезанието, и Петя Атанасова, старши учител по английски език, а в публиката присъстваха родители и учители на участниците - ученици от V, VI и VII клас.

         На първо място в състезанието се класира Гергана Савчева от VI б клас, а второто място зае Виктория Андреева от VI а клас. Двете ще представят училището в регионалния кръг на Spelling Bee , който ще се проведе във В.Търново на 28 март 2020 г.

           Журито благодари на всички участници, показали отлични умения за спелуване, независимо от своята възраст, тъй като според правилата на състезанието учениците от V, VI и VII клас се състезават върху един и същ материал.  Това изисква не само двойни усилия, а и достатъчно смелост от петокласниците!

              Честито на победителите и поздравления за всички участници!

           За първа година училищата, регистрирани за участие в Bulgarian National English Spelling Bee, имат възможността да проведат Spelling Bee Junior за учениците от I до IV клас. Вярваме, че участието в Spelling Bee Junior ще мотивира учениците да се включат в Bulgarian National English Spelling Bee през следващите години.

              Spelling Bee Junior в ОУ "Валери Петров" ще се проведе на 06.04.2020 г.

 

          В Националния конкурс на малките философи „Малкият принц" - Селановци 2020 се дава възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост в романа на Антоан дьо Сент Екзюпери „Малкият принц''.

           Ростислав Китов от ІІІ а клас с ръководител госпожа Мариана Кулева участва в конкурса и получи грамота за своето съчинение на тема "Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници" в категория ІІ - ІV клас. Грамотата му бе връчена тържествено от директора на ОУ “Валери Петров“ госпожа Ирен Димитрова, до която е изпратено и благодарствено писмо от организаторите на конкурса.

 

Search