Ученици и учители от ОУ "Валери Петров“ - Плевен, работещи по проект „За нашата планета – за нашата общност“ на програма ЕРАЗЪМ+ поставиха началото на включването си в тридневната глобална инициатива "Erasmus days 2021".

     В периода 14 - 16 октомври шестокласниците, с учител по английски Петя Атанасова, провеждат уроци, в който в авторски клипове, презентации и творчески проекти представят възможностите на програмата за натрупване на знания, развитие на комуникативните умения и чуждоезиковото обучение.

     В училище „Валери Петров“ учениците имат възможност да изучават английски, френски, испански, немски и руски език. Чуждият език им дава свобода да общуват, да вършат неща, които им носят удоволствие – слушане на музика на чужд език, гледане на филми без субтитри, четене книги в оригинал, както и създаване на нови приятелства в планираните мобилности по проекта.

 

Дни на програмата Еразъм+ се проведоха в ОУ „Валери Петров“ – Плевен. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

     Съветът на Европа посвещава последната седмица на септември на честването на езиковото разнообразие в Европа и обявява 26-ти септември за Европейски ден на езиците. За да отбележат 20 рожден ден на този празник, от 26 септември до 1 октомври, учениците от ОУ „Валери Петров“ – Плевен реализираха дейности, които са адаптирани за тяхната възраст. Второкласниците под ръководството на своите учители Анелия Илиева и Мария Йотова отправиха поздрав и изработиха гривни с надписи на всички европейски езици. По-големите ученици – с учители Емилия Русанова и Петя Атанасова, споделиха мисли за приятелство на английски и руски език, представиха презентации и дискутираха значението на езиковото разнообразие.  

   С тези дейности /подробности на https://wakelet.com/wake/qTYZPymgy-_z672EFndSx/ екипът на ОУ „Валери Петров“ насочва вниманието на училищната общност към това колко е важно да се изучават различни чужди езици, за да се повиши нивото на многоезичност и да се подобри междукултурното разбирателство.

    Популяризира богатото езиково и културно многообразие в Европа, както и насърчава на неговото опазване и поощряване. Училищните дейности са отразени в създадената от Съвета на Европа платформа https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/bg-BG/Default.aspx


Европейска седмица на езиците се проведе в ОУ „Валери Петров“ – Плевен. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

 

Уважаеми колеги,

Предоставяме на вашето внимание резултатите от конкурса за участие в Еко лагер 2021.

Всички кандидатури бяха силни и журито определено беше затруднено да открои най-добрите.

На всички участници желаем успешна и ползотворна учебна година! Очакваме Ви отново на нашите събития!

Резултатите можете да видите тук.

 

Резултати от конкурса за участие в Еко лагер 2021. подробности в информационния сайт hrdc.bg

Приключи обявеният през 2019 година от РЗИ – Плевен конкурс „Здрави и свободни“ за идейни проекти за дейности по превенция на тютюнопушене, ранна употреба и злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и ниска физическа активност в изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести /НППХНБ/ 2014-2020 година.

Участие са взели 8 училища от област Плевен, а днес от здравната инспекция обявиха отличените в двете възрастови групи. Ето кои са те:

 

 

РЗИ – Плевен обяви отличените училища в конкурса „Здрави и свободни“. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

©2021 ОУ •Валери Петров•. Всички права запазени.

Search