Класирани ученици от ОУ “Валери Петров“

 

ІІа клас - Никол Ивайлова Николова - Второ място

ІІб клас - Рая Калоянова Костова – Второ място

ІІІа клас - Георги Петров Георгиев – Първо място

ІVв клас - Петър Свиленов Трифонов - Второ място

ІVв клас - Калоян Николаев Пенчев- Трето място

ІVв клас - Теодора Ивелинова Симеонова- Трето място

 

                   Във връзка с изпълнението на Националната програма „Заедно в грижата за ученика“, Модул 2 „Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с учители по учебни предмети от прогимназиалния етап“  на 8 ноември в ОУ «Валери Петров» се проведоха първите уроци в IV и V клас, които са част от проекта „Заедно по пътя към здравето“. Проектът цели чрез поредица от дейности и конкретни практики да се постигне плавен преход между началния и прогимназиалния етап на обучение.

 

             Уроците на тема  «Здравословно хранене» се осъществиха в Европейския ден за здравословно хранене. В часа по информационни технологии петокласниците показаха свои компютърни презентации за 10-те най-вредни храни и предложиха примерни менюта за здравословно хранене, a с чрез графичния редактор Paint нарисуваха любимите си плодове. В часа по «Човекът и природата» четвъртокласниците представиха своите седмични менюта за здравословно и разнообразно хранене и своите хранителни пирамиди, след което предложиха препоръки за здравословно хранене. Четвъртокласници бяха гости на урока на петокласниците и обратно.

            Приятна творческа атмосфера съпътстваше и двата часа, в които бе използван съвременният педагогически модел – „обърнатата класна стая“. Всички се убедиха, че доброто здраве е по-ценно от най-голямото богатство и всеки човек може да го притежава, ако го пази и полага грижи за него.

Previous Next

       Христиан Добромиров Цаков, ученик от IVа клас в ОУ“Валери Петров“, е носител на златен медал от Третия международен конкурс за детска рисунка „Piatra Neamt Creativ 2019“, проведен в Румъния. Престижната награда за живописната му творба „Старата къща“ му е връчена от г-жа Майа Ананиева на тържествена церемония в Арт център Плевен на 30.10.2019 г.

       Христиан е възпитаник на г-жа Майа Ананиева и посещава Арт школа „Колорит“ от една година. Записват го родителите му, които разбират, че синът им има дарба и голямо желание да рисува. Талантливото момче ще продължи своите творчески занимания  в областта на изобразителното изкуство, мотивирано от престижната награда.

Search