Четирима ученици от ОУ “Валери Петров“ получиха правото да участват в националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“, организирано от МОН.

             Това са: Кристиян Илиянов Димитров,  от Vа клас, класиран на VІ-то място сред всички участници в страната, Габриела Петрова Марковска от Vа клас, Вилия Бисерова Антова от Vа клас и Людмил Пламенов Василев от Vа клас. Всички те са ученици на г-жа Ивона Ангелова и не само обичат музиката, но и са научили много за това изкуство в училище, тъй като са се представили отлично на областния кръг.

 

Преслава Богданова Стефанова, VI в клас

           Преслава Стефанова, ученичка от VI „в“ клас се класира за участие в Националния кръг на олимпиадата по Гражданско образование. В екип с Полина Костова разработиха проект „Споделеното познание“. Проектът представя идеите им за развитие на уменията на учениците. Те изследват и предлагат чрез сформиране на групи, чрез обмен на знания по забавен и интересен начин съучениците им да повишат успеха и постиженията си.

         Училищният кръг на седмото национално състезание по английски език „Longman Competition” се проведе в ОУ „Валери Петров” на 25 януари 2020 г. В него се включиха ученици от III до VІІ  клас. В рамките на един час участниците писаха по формата на международните изпити Pearson Test of  English.

          Класирани за националния кръг са 9 ученици от ОУ „Валери Петров”  в различните нива: Моника Цветанова и Полина Асенова от IIIа, Ивета Кръстева и Кристиян Димитров от Vа, Марина Иванова от Vв, Василена Цветанова и Виктория Андреева от VIа, Искрен Янев от VIб клас и Лора Стефанова от VIIб клас.

            Пожелаваме на всички успех в бъдещите състезания!

           Десетото националното състезание по творческо писане на английски език се проведе в ОУ „Валери Петров”. В него се включиха 23 ученици от VІ и VІІ клас. В рамките на един час участниците писаха на английски език по една от зададените теми (напр. „Къде отива океанът?“ „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Мъжът, който продаде света“ и др.) Учениците създават своите текстове, без да използват речници, учебници и други ресурси, като се оценяват преди всичко  творчеството и оригиналността.

         В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определи най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. В този кръг в списъка на финалистите от своята група бе Василена Йотова от VІ а клас.

        Пожелаваме на Василена и на всички останали участници успех в бъдеще, давайки си сметка за силната конкуренция между участниците в цялата страна! През миналата година те са били 3304 от 147 училища.

 

                Състезанието “Аз съм българче“, организирано от Съюза на математиците за ученици от ІІІ и  ІV клас, се проведе oнлайн на 25 април 2020 г. на сайта https://www.liveworksheets.com/. Въпреки нетрадиционния начин на изпитване ученици от Основно училище „Валери Петров“ заеха призови места. Отлично се представиха учениците на г-жа Анелия Илиева от ІV“в“ клас- Калоян Николаев Пенчев се класира на първо място, а Десислава Николаева Георгиева зае трето място. Ивайло Цветомиров Кацарски от ІІІ“а“ клас  с ръководител г-жа Мариана Кулева зае трето място.

              Честито на победителите, които  доказаха, че не само владеят, но и прилагат отлично знанията си по български език!


Калоян Николаев Пенчев, ІV в клас

 

Десислава Николаева Георгиева, ІV в клас

 

Ивайло Цветомиров Кацарски, ІІІ а клас

©2021 ОУ •Валери Петров•. Всички права запазени.

Search