ОУ “Валери Петров“ участва в състезанието Spelling Bee 2023

ОУ “Валери Петров“ участва в състезанието Spelling Bee 2023

         На 25.02.2023г. в ОУ "Валери Петров", гр. Плевен се проведе училищният кръг на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee Junior. Във възрастовата група пети-седми клас се състезаваха 23 ученици, които показаха отлична подготовка и състезателен дух. Училищният шампион в Spelling Bee – Диана Златева, спечели в оспорвана надпревара от 16 кръга, като спелува правилно думата syrup и победи Далия Йорданова, която остана на второ място. И двете ученички са от 6.в клас и ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 25 март, 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

         Малките пчелички от 2 до 4 клас по нищо не отстъпваха на по-големите. В надпреварата се включиха 18 деца, усмихнати, упорити и любознателни. След 31 кръга Spelling Bee Junior, първото място спечели Теа Цветанова с думата upset, а второто място – Борис Николаев Пенчев. И двамата ученици са от 3.в клас. Те ще се състезават на 26 март с училищните победители от региона.

          Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще ги направи по-здрави и ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение.

            Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. DHL са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

  Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Date

21 Март 2023

Tags

Училищен живот

Search