По  Национална програма „Заедно в грижата за ученика” е сформиран клуб „Компютърен Знайко 1“ , в който учениците са организирани в провеждане на извънкласни дейности за изграждане на знания и умения за работа с програмите Paint, Word и PowerPoint. По темата „Красиви кътчета от моята родина“ учениците създадоха презентации, чрез които представиха впечатленията си от посетени от тях места.

Язовир „Батак“  Град ПАНАГЮРИЩЕ  Свети Влас Град Несебър  Крушунски водопади  Хижа „Плевен“
Изготвил:
Петър Трифонов
IV в клас
Изготвил:
Николай Николаев
IV б клас
Изготвил:
Никола Стефановски
IVб клас
Изготвила:
Йоана Хиновска
IV в клас

Изготвила: 
Славина Костадинова
IV в клас

Изработила:
Теодора Симеонова

IV в клас
           
     
Пловдив Детски център „Музейко“ София      
Изготвил:
Любомир Димитров
IV б клас
Изготвил:
Христина Даскалова
IV б клас
Изготвил:
Христина Георгиева
IV б клас
     

     На 18.03.2019 г. в зала Игротека на РБ „Христо Смирненски” се проведоха две занимания „Забавно програмиране с роботчетата Finch” с ученици трети клас  ОУ „Валери Петров”. 

            

     Петте роботчета Finch са дарени на библиотеката от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки”. Роботите са лесни за навигация - те могат да се движат, да рисуват, сменят цветовете си и издават звуци. Предназначени са да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране при обучението по компютърно моделиране и информатика. Работата с тях развива логическото и стратегическо мислене, въображението и компютърните умения на децата.

     С кратка презентация учениците се запознаха как да работят с Finch по програма Snap. Децата сами моделираха програми: за движение на Finch – напред, назад, наляво и надясно; да променя цвета си и да възпроизвежда звуци. 

     Забавното програмиране с Finch провокира интереса им да тренират мисленето си и да усвояват умения по програмиране.

Previous Next

През последната седмица от месец ноември учениците от ОУ ”Валери Петров” отбелязаха 105-годишнината от рождението на българския поет и приятел на децата Асен Босев.

Учениците от III а, III б и III в клас подготвиха драматизации по най-известните произведения на автора. III а клас се представи с произведението „Кирчо пред съда“, III б клас участва с „Ванко Забраванко“ и „Ще чета вечерта“, а III в клас - с   „Мимето“.  Учениците от II в клас, които наблюдаваха представлението, бяха впечатлени от забавните текстове и изразиха желание да се запознаят и с други произведения на Асен Босев.

Първокласниците също бяха приобщени към проявите, свързани с годишнината от рождението на Асен Босев . За тях учениците от II a клас подготвиха изразително четене по роли на любимите си детски стихотворения от автора.  Най-малките ученици искрено се забавляваха, запознавайки се с  хумористично представените герои: Ванко Забраванко, Панчо Повлеканчо, Данчо Мързеланчо, Цанко Цаката и др.

Занятията завършиха с част от веселите гатанки на Асен Босев.

Учениците от шестите и седмите класове на ОУ "Валери Петров" проведоха Анти СПИН кампания,  като изработиха колажи, презентации с информация за ХИВ вируса и болестта СПИН. Медицинската сестра Катя Дюлгерова проведе беседа с учениците, като използва различни ролеви игри. Тя запозна присъстващите с пътищата за предаване на болестта и начините за предпазване от нея. Учениците изработиха и раздадоха червени лентички, символизиращи съпричастността към болните от СПИН по света. Посланието, което отправиха учениците, бе : " Нека бъдем внимателни, защото всичко зависи от НАС....!"

Search