Ден на водата

        За поредна година на 22 март учениците от ОУ „Валери Петров“ отбелязаха Световния ден на водата. Събитието, в което взеха участие ученици от VIIА,  IIБ  и IIIА клас, се проведе в отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей в Плевен.

          Празничният открит урок бе проведен от г-жа Стела Кузманова, г-жа Милена Георгиева и г-жа Мариана Кулева.

         По  време на урока седмокласниците показаха своите знания за кръговрата на водата и начините за нейното пестене. Сред малките ученици големи емоции предизвика „Щурата лаборатория“. В нея лаборантите Владислав Папазов и Ростислав Китов от VIIА клас, демонстрираха интересни опити, свързани с характерните свойства на водата и начините за нейното пречистване.

        Второкласниците бяха подготвили разнообразна програма, показваща не само знанията им за водата, но и таланта им на певци, рецитатори и танцьори. Публиката се забавлява с песента и танца на дъждовните капки, отговаря на гатанки, а приказката „Хитроумното магаре“ даде възможност на учениците да стигнат до важни изводи, отнасящи се до свойствата на водата.

         В отдел „Природа“ на РИМ - Плевен бе подредена изложба с рисунки на второкласници и проекти на учениците от седмите класове.

     Празникът завърши с модно ревю на децата от IIIА клас с ръководител Мариана Кулева, като костюмите за него бяха изработени от рециклирани материали.

        С всички свои изяви в Световния ден на водата учениците от ОУ „Валери Петров“ напомниха, че основната цел на този ден е да се подобри качеството на водата чрез намаляване на нейното замърсяване.

Search