ОУ “Валери Петров“ участва в състезанието Spelling Bee 2024

ОУ “Валери Петров“ вече има своите шампиони в състезанията Spelling Bee 2024 и Spelling Bee JUNIOR 2024.

На 24.02.2024г. в ОУ “Валери Петров“, гр. Плевен се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR. В състезанието участваха ученици от 3. до 7. клас.  Училищният шампион в Spelling Bee – Александър Джунов от VII Г клас спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата snatch и победи Диана Златева от VI В клас, която остана на второ място. Училищният шампион в Spelling Bee JUNIOR – Теа Цветанова от IV В клас спечели в оспорваната надпревара и победи Зорница Парашкевова от IV А клас, която остана на второ място. И четиримата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март 2024 г. Успех на нашите пчелички!


         Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

        Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда. За нас е важно да възпитаме младите хора в отговорност, грижа и любов към Земята. Всеки месец (от м. ноември до м. март) изпращаме по едно предизвикателство. Задачите да свързани с водене на природосъобразен начин на живот, ограничаване на вредните за околната среда продукти и пестене на природни ресурси. Споделяме с участниците интересни идеи и забавни дейности, които ги ангажират да бъдат „по-зелени“ в ежедневието. Заедно можем да помогнем на нашата планета и да я направим по-добро място за живеене.

        Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

            Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Search