Първо място на зоналното първенство завоюва отборът на момичетата от ОУ „Валери Петров“

       На 12 май, в спортна зала „Орловец“, гр. Габрово се проведе зоналния етап от Ученическите игри по баскетбол за момичета и момчета V-VII клас. Класиралият се но първо място на областния етап отбор на ОУ „ Валери Петров“ – Плевен представи достойно област Плевен. В първата среща победи ученическия отбор на област Ловеч с 41:16. Във втората среща с най-добрия отбор на област Велико Търново резултатът бе 37:11. Ръководители на училищния отбор на момичетата към ОУ „ Валери Петров“ – Плевен са Георги Георгиев – учител по ФВС, Радослав Батов – учител по ФВС и Емилия Русанова – старши учител ФВС.

        Безапелационните победи на момичетата ги отвеждат на републиканския шампионат.

     Ученическите игри се организират и провеждат от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи“. Те са насочени към провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта. Ученическите игри създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортносъстезателна дейност, както и възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – Световни ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

 

Първо място на зоналното първенство завоюва отборът на момичетата от ОУ „Валери Петров“. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

Search