Коледни добротворчества в ОУ “Валери Петров”

Навечерието на Рождество Христово и сбогуването със старата година, учениците от IIIа клас с учители г-жа Стоилова и г-жа Дунева, посветиха на добротворчески мисии в името на даряване на радост и добро не само на другите, но и на себе си.

Ентусиазирани и развълнувани, третокласниците събраха идеите се в Календар за Коледни добротворчества и се заеха с уговорените мисии на доброто:

  • Да нахранят бездомно животно;
  • Да подарят усмивка на познати и непознати хора;
  • Да напишат благодарствено писмо до човек, който ги е подкрепил и им е помогнал;
  • Да подарят “Ваучер за прегръдка”;
  • Да отправят музикален поздрав до родителите;
  • Да изработят и подарят поздравителна картичка на своите родители;
  • Да отправят коледни послания на учителите...

Мисията “Дари лакомство на дете от класа” предизвика много радост и щастливи усмивки.

На 21 декември учениците от IIIа клас гостуваха на първолаците от Iа клас с учители г-жа Весела Златева и г-н Вилизар Неделчев с мисия “Подари подарък, радост и усмивки”, която осъществиха съвместно със своите родители. Те изпълниха стихове и песни на български и английски език, представиха вълнуваща приказка за доброто, човечността и  надеждата за щастие, възнаградиха по-малките за съобразителните отговори на гатанките, които бяха подготвили. Подариха на първолаците поздравителни картички с хубави пожелания. Първокласниците с удивление и радост отвориха подаръците си и благодариха за хубавата изненада.

Гостоприемните домакини подариха на гостите домашно приготвени коледни сладкиши и албум с рисунки, посветени на зимата и Рождество Христово.

Добротворците се сбогуваха със своите малки домакини и ги поканиха и те на свой ред да им гостуват.

Третокласниците истински преживяха радостта и удовлетворението от стореното добро и се сдобиха с частица от така  ценното себеуважение.

Search