ОУ „Валери Петров” участва в тринадесетото състезание по творческо писане на английски език

      Тринадесетото състезание по творческо писане на английски език се проведе на 22 ноември 2022 г. в ОУ „Валери Петров“. Тази година 24 ученици от 6-ти и 7-ти клас, имаха възможността да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език.

     Учениците избраха и писаха по една от трите теми, предложени от организаторите за съответния клас. Нямаха право да правят справки в интернет, както и да ползват речници, записки, разговори в чат и други помощни средства и материали.

   Оценяването ще се проведе в два кръга през месец януари 2023. от експерти в различни области: писатели, финансови експерти, университетски преподаватели, учители. Най-добрите 16 работи от всяка възрастова група, подбрани в първото оценяване, ще се класират за националния финал. Национално жури ще обяви класиралите се на първо, второ и трето място във всяка възрастова категория на 30 януари 2023. Всички участници получават грамоти за участие, класиралите се за втория кръг на оценяване и победителите - грамоти и награди.

      Bulgarian Creative Writing Competition е състезание, което провокира българските ученици да използват въображението си и развива уменията им за творческо писане на английски език. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” и се осъществява в партньорство с  Посолството на САЩ, Американският университет и издателство Express Publishing.

      Повече информация за състезанието ще намерите на www.creativewriting-bg.com и на ФБ страницата на състезанието
https://www.facebook.com/BulgarianCreativeWritingCompetition?ref=hl

 

Search