Ноемврийско литературно утро в ОУ “Валери Петров”

      На 18.11.2022 г. в ОУ “Валери Петров” се проведе ноемврийско литературно утро “Чети с мен”, посветено на 125 години от рождението на Асен Разцветников, 140 години от рождението на Георги Райчев  и 120 години от рождението и на друг любим детски писател - Светослав Минков. В събитието взеха участие ученици от 2.в, 3.а и 3.б клас и всички първокласници в училище..

      Третокласниците с класен ръководител г-жа Емилия Стоилова представиха своите проекти по прочетени произведения от Асен Разцветников, изпълниха популярни стихотворения от автора и отправиха предизвикателство към публиката - да отгатне гатанки, съчинени от Асен Разцветников.

      Учениците от 2.в клас с кл. ръководител г-жа Деница Горанова представиха драматизации с кукли на приказката “Добрите стопани” от Асен Разцветников и драматизация на приказката “Как гарджето стана певец” от Светослав Минков.

      Драматизации на приказките на Георги Райчев “Най- хубавото птиче” и „Две сестри“  представиха и третокласниците на г-жа Цветанка Берова.

      С много усмивки и аплодисменти първокласниците възнаградиха труда на малките артисти и отново се убедиха, че ЧЕТЕНЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ И ЗАБАВНО!

Search