ПРАЗНИК НА ОУ „ВАЛЕРИ ПЕТРОВ”

       На 21.04.2022 г. Основно училище „Валери Петров” отбеляза своя пети рожден ден. Тържеството се проведе на сцената в двора на РИМ – Плевен, партньор на училището по проект „Музеите като образователна среда”.

      Детската пъстра феерия, послание за мир и любов, създадоха с желание и вдъхновение талантливите ни ученици. Сцената, окъпана в цветове, бе украсена с рисунките на млади художници, много от които са отличени с награди от участия в различни конкурси. Първокласниците от Iб клас, вокална група „Дъга” и петокласниците пяха, за да отворят сърцата за красотата. Малките театрали от IIб клас ни усмихнаха с артистичното си изпълнение на сценка по любимата детска книга „Емил от Льонеберя”. В магията на танца ни потопи Божидара от IVв клас, а Рая и Ема, ученички от IVб клас, доказаха, че спортът е не само сила и проява на воля, но и грация, изпълнявайки съчетание с бухалки. Водещи на празничното събитие бяха шестокласниците Вяра, Десислава, Виктория, Петко и Иван. Те ни припомниха любими стихове от творчеството на Валери Петров, а Вяра рецитира откъс от 99. сонет на Уилям Шекспир, преведен от писателя, поета и драматург – патрон на нашето училище.

     Детският свят е приказен, пъстър и вълшебен. Понякога забавен, но и много сериозен. В класната стая учим, но и създаваме цели, мотивираме и обичаме. Това е нашето вдъхновение – приятелство и обич. Благодарение на професионалистите си, нашето училище успява да ни запази сплотени и успяващи. Учи ни, че приятелството, подкрепата и взаимността са важни, за да сме достойни и добри граждани на България и на света.

       Честит празник, любимо училище!

Search