Ученици от IVВ клас участваха в проект на Международен музей за детско изкуство, Осло, Норвегия

Учениците от IVВ клас се включиха в глобален проект „Децата рисуват коронавируса“ на Международния музей за детско изкуство, Осло, Норвегия. Целта на музея е да събере рисунки на деца от цял свят, които да останат като експонати, отбелязващи историческия момент на пандемията през детските очи. 

„В бъдещето ще бъде лесно да се разбере какво са казвали политиците и учените за това време. Но как сте се чувствали Вие? Какви са вашите преживявания в условията на пандемия? Какво се случва с децата по целия свят?“ – се казва в обръщението на създателите на проекта.

В проекта с рисунки се включиха седем ученици от класа. В селекцията на музея бяха избрани творбите:

„Дистанционно обучение“ – Десислава Георгиева https://www.barnekunst.no/en/user-gallery/georgieva-desislava/

„Светът има нужда от прегръдка“ – Виктория Георгиева https://www.barnekunst.no/en/user-gallery/georgieva-victoria/  и двете под ръководството на класния ръководител Анелия Илиева и

„Битката с коронавируса“ – Румен Константинов – участие от името на Арт школа „Колорит“ под ръководството на Майя Ананиева  https://www.barnekunst.no/en/user-gallery/rumen-konstantinov-4/

 

На 18.06.2020г. избраните творби ще се публикуват в печатни издания и сайтове, а в началото на 2021 година ще бъде организирана изложба в Осло.

Галерия на музея: https://www.barnekunst.no/en/user-gallery/

Search