На 22 март в ОУ " Валери Петров" за поредна година бе отбелязан Световният ден на водата. Програмата започна с открит бинарен  урок по предметите „Човекът и природата“ и „География“ , проведен от г-жа Стела Кузманова и г-жа Емилия Цонева с учениците от V и  VI клас. По време на урока учениците активно се включиха в лабораторните демонстрации и показаха своите познания за кръговрата на водата и начините за нейното пестене.

     Много емоции предизвика сред малките гости на открития урок -  първокласниците, "Щурата лаборатория".  В нея Знайко и Всезнайко демонстрираха забавни и интересни опити, свързани със свойствата на водата. Чрез атрактивното „научно шоу“, както и чрез приказката "Хитроумното магаре" децата научиха от по- големите ученици кои са основните свойства на водата.

    Отбелязването на Световния ден на водата продължи във фоайето на училището. Там бе подреден "Воден кът" от макети и проекти на учениците от петите и шестите класове, чрез които те отправиха посланията си за опазване на водата на нашата планета. Учениците от шестите класове раздадоха брошури и листовки с правилата за пестене на водата, изработени от тях. Празникът завърши с " танц-ревю" с чадъри на момичетата от петите класове, чиято идея също бе свързана с опазването на водата.

    Чрез всички свои изяви в Световния ден на водата учениците от ОУ “Валери Петров“ напомниха, че питейната вода е жизненоважна за здравето на хората, но количеството и на планетата ни е ограничено и затова тя трябва да се използва разумно. 

    На 9.03.2019 г. се проведе състезание за ученици от III и IV клас по български език и литература „Аз съм българче“. Състезанието беше организирано от Съюза на математиците в България - секция Плевен.

    Учениците от ОУ „Валери Петров“ Христо Пламенов Инков – III “В“ клас и Даная Тонева Панкова – IV “А“ клас показаха отлични познания и завоюваха двете първи места в своите възрастови групи, а Валентин Димитров Петрунов – III “В“ клас, Дария Мартинова Маркова – III “Б“ клас и Кристиян Илиянов Димитров – IV “В“ клас се класираха на почетните втори места.

 

https://infopleven.com

Ден на Европа – празничен за учениците от I до IV клас в ОУ“Валери Петров“.
Мотото на тазгодишния празник на английския език беше: “I love Bulgarian. I like English, too.”
Изявите – стихове, песни, драматизация, викторина, посветена на туристическите забележителности на Лондон и прочути личности от Обединеното кралство, забавляваха многобройната детска публика.
Елизабет Захариева, Ивайла Иванова и Исабел Мануел-Хосе, ученички от V клас, поднесоха специален поздрав от името на по-големите ученици.
Празникът завърши с връчването на грамоти от г-жа Таня Илиева, заместник-директор в ОУ“Валери Петров“, на ученици с високи постижения в усвояването на английския език.
Наградени бяха:
Виктория Ивайлова Андреева от ІV а клас, заела второ място на националния кръг
на състезанието по английски език
Longman Competition, проведено на 17.03.2018 г.
Категория: PTE Young Learners, SPRINGBOARD
Победителите от ІІ а клас по английски правопис:
І място - Славея Петрова
ІІ място – Габриел Патарински
ІІІ място – Мартин Шарма
Класираните за националния кръг на състезанието по английски език Longman Competition
Категория: PTE Young Learners, FIRSTWORDS
Петър Григоров – ІІІ а клас
Екатерина Вълчева – ІІІ б клас
Зорница Георгиева – ІІІ в клас
Емилия Червенкова – ІІІ в клас
Боян Пъшев – ІІІ в клас

Search