Ден на Европа – празничен за учениците от I до IV клас в ОУ“Валери Петров“.
Мотото на тазгодишния празник на английския език беше: “I love Bulgarian. I like English, too.”
Изявите – стихове, песни, драматизация, викторина, посветена на туристическите забележителности на Лондон и прочути личности от Обединеното кралство, забавляваха многобройната детска публика.
Елизабет Захариева, Ивайла Иванова и Исабел Мануел-Хосе, ученички от V клас, поднесоха специален поздрав от името на по-големите ученици.
Празникът завърши с връчването на грамоти от г-жа Таня Илиева, заместник-директор в ОУ“Валери Петров“, на ученици с високи постижения в усвояването на английския език.
Наградени бяха:
Виктория Ивайлова Андреева от ІV а клас, заела второ място на националния кръг
на състезанието по английски език
Longman Competition, проведено на 17.03.2018 г.
Категория: PTE Young Learners, SPRINGBOARD
Победителите от ІІ а клас по английски правопис:
І място - Славея Петрова
ІІ място – Габриел Патарински
ІІІ място – Мартин Шарма
Класираните за националния кръг на състезанието по английски език Longman Competition
Категория: PTE Young Learners, FIRSTWORDS
Петър Григоров – ІІІ а клас
Екатерина Вълчева – ІІІ б клас
Зорница Георгиева – ІІІ в клас
Емилия Червенкова – ІІІ в клас
Боян Пъшев – ІІІ в клас

 

     

  Учениците от третите класове с изключителна емоция и много желание участваха в литературна викторина върху произведенията за деца на Валери Петров. Подготвяха се отговорно - четоха неговите книги, нарисуваха илюстрации  с любимите герои, научиха наизуст най-популярните стихотворения.

С много музика и танци отбеляза първия си празник най-новото плевенско училище „Валери Петров”. Тържеството беше в препълнения салон на ДКТ „Ив. Радоев”, гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, заместник-областният управител г-жа Татяна Божинова, директори на училища, родители. Специално за празника присъстваха внуците на Валери Петров - Анна Хаджимишева и Огнян Самоковлийски с децата си Ева, Ема, Ида, София и Катерина.

 

Директорът на училището Ирен Димитрова припомни в приветствието си извървяното до момента: „Първи празник, първа учебна година, първи успехи за ОУ „Валери Петров” - всичко първо е красиво и вълнуващо, но и изключително трудно.

След разделянето на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици и обособяването на Основното училище като самостоятелна учебна институция, изпитахме огромни затруднения – нова администрация, нова документация, 538 ученици в 22 паралелки, в две сгради, целодневна организация на учебния процес.

Благодарение на голямата мотивация, усилия и енергията на училищния екип и на натрупания преди това опит днес пред паметта на нашия патрон Валери Петров можем гордо да заявим: ние се справихме”, каза г-жа Димитрова. Тя изтъкна и продължаващите успехи на възпитаниците на училището на регионални, национални и международни надпревари в различни области.

Може да сте малки по възраст, но сте големи по успехи във всички области, в които сте участвали в състезания, се обърна към децата кметът Спартански. Той ги попита какви езици изучават и ги накара заедно да кажат на няколко от тях „Аз обичам Плевен”. „Всеки чужд език е широко отворен нов прозорец към света.

В крак сте с новите технологии, може да сте във връзка с когото поискате, но има едно условие – да знаете чужди езици. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така умни и красиви и винаги да обичате Плевен. За това не трябва много – трябва да го пазим чист, да не се руши създаденото на детските и спортните площадки, да не късаме цветя и храсти, засадени за радост на всички ни, и да помагаме да става все по-красив.

Има ли друг град с Панорама като нашата? Има ли други такива водни каскади като нашата? Има ли друг град с такава славна история като нашата?”, попита г-н Спартански. Той подчерта, че Валери Петров е личност, която е гордост за всяка европейска и световна нация, един от най-големите умове на България за 20-и век и плевенските деца трябва да се гордеят, че учат в училище, което носи името на твореца.

 

Благодарност за поканата да присъстват изрази внукът на поета Огнян Самоковлийски. „Много се радваме, че точно училище носи името на нашия дядо и прадядо. Институцията, в която най-малките се учат да четат и пишат и да обичат нашия език. Бели листчета, на които предстои да се напише нещо ново, така нарича Валери Петров малките деца, листчета, на които се записват знанията и преживяванията на всички бъдещи големи хора. Пожелаваме големи успехи на училището и отново благодарим, че сме тук”, каза г-н Самоковлийски.

Най-новото основно училище в Плевен, което носи името „Валери Петров”, беше открито с решение на Общински съвет-Плевен, от 30 март 2017 г. В него се обучават близо 540 деца от I до VII клас.

 

dariknews.bg

С много музика и танци отбеляза първия си празник най-новото плевенско училище „Валери Петров”. Тържеството беше в препълнения салон на ДКТ „Иван Радоев”, гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, заместник-областният управител  Татяна Божинова, директори на училища, родители. Специално за празника присъстваха внуците на Валери Петров – Анна Хаджимишева и Огнян Самоковлийски с децата си Ева, Ема, Ида, София и Катерина. Директорът на училището Ирен Димитрова припомни в приветствието си извървяното до момента: „Първи празник, първа учебна година, първи успехи за ОУ „Валери Петров” – всичко първо е красиво и вълнуващо, но и изключително трудно. След разделянето на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици и обособяването на Основното училище като самостоятелна учебна институция, изпитахме огромни затруднения – нова администрация, нова документация, 538 ученици в 22 паралелки, в две сгради, целодневна организация на учебния процес. Благодарение на голямата мотивация, усилия и енергията на училищния екип и на натрупания преди това опит днес пред паметта на нашия патрон Валери Петров можем гордо да заявим: ние се справихме”, каза още Ирен Димитрова. Тя изтъкна и продължаващите успехи на възпитаниците на училището на регионални, национални и международни надпревари в различни области.

Може да сте малки по възраст, но сте големи по успехи във всички области, в които сте участвали в състезания, се обърна към децата кметът. Той ги попита какви езици изучават и ги накара заедно да кажат на няколко от тях „Аз обичам Плевен”. „Всеки чужд език е широко отворен нов прозорец към света. В крак сте с новите технологии, може да сте във връзка с когото поискате, но има едно условие – да знаете чужди езици. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така умни и красиви и винаги да обичате Плевен. За това не трябва много – трябва да го пазим чист, да не се руши създаденото на детските и спортните площадки, да не късаме цветя и храсти, засадени за радост на всички ни, и да помагаме да става все по-красив. Има ли друг град с Панорама като нашата? Има ли други такива водни каскади като нашата? Има ли друг град с такава славна история като нашата?”, попита Георг Спартански. Той подчерта, че Валери Петров е личност, която е гордост за всяка европейска и световна нация, един от най-големите умове на България за 20-и век и плевенските деца трябва да се гордеят, че учат в училище, което носи името на твореца.

Благодарност за поканата да присъстват изрази внукът на поета Огнян Самоковлийски. „Много се радваме, че точно училище носи името на нашия дядо и прадядо. Институцията, в която най-малките се учат да четат и пишат и да обичат нашия език. Бели листчета, на които предстои да се напише нещо ново, така нарича Валери Петров малките деца, листчета, на които се записват знанията и преживяванията на всички бъдещи големи хора. Пожелаваме големи успехи на училището и отново благодарим, че сме тук”, каза той.

Най-новото основно училище в Плевен, което носи името „Валери Петров”, беше открито с решение на Общински съвет – Плевен, от 30 март 2017 г. В него се обучават деца от I до VII клас.

radio.pleven.bg

Search